تغذیه در بیماران قلبی عروقی

 بیماران با نا راحتی قلب عروقی انتخاب صحیح غذاها نقش مهمی در اداره، درمان و بهبود بیماری های قلبی دارد.

نکته:در تنظیم رژیم غذایی بیماران قلبی، تامین حداکثر استراحت برای قلب از طریق کاهش وزن در افراد چاق و پیشگیری از بیماری می باشد.

نکته:تغییرات در رژیم غذایی اگر پیگیری شود، می تواند خطر بیشتر بیمار های قلبی را کاهش دهد.

رژیم درمانی در آریتمی

مصرف:ماهی های چرب مانند ساردین، سالمون، تن ماهی ماکرو و غیره سه تا چهار بار در هفته مصرف شود. (اگر در آب نمک یا روغن کنسرو نشده باشند.) این موادغذایی از لحاظ منیزیم، پتاسیم، منگنز و کوآنزیم Q10 غنی هستند.

منع مصرف:باید از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین زیاد، الکل و سیگار پرهیز شود

رژیم درمانی در بیماری کرونر
بیماری کرونر

مصرف:غلات کامل، میوه جات، سبزیجات و غذاهای غنی از کربوهیدرات پیچیده.

منع مصرف: مغز، جگر، دل، زبان، کله، پاچه، قسمت های چرب انواع گوشت قرمز، گوشت دنده، گوشت چرخ کرده پرچرب، سوسیس، کالباس، ماهی کنسرو شده در روغن، گوشت غاز و مرغابی، خاویار، شیر و ماست پرچربی (بیش از 2%)، پنیر محلی (تهیه شده از شیر 4% چربی)، پنیر خامه ای، پنیرهای چرب، بستنی، تخم مرغ، سس های حاوی زرده تخم مرغ و کرم دار، روغن های حاوی چربی اشباع شده، کره، دنبه، روغن حیوانی، روغن نارگیل، مارگارین، بیسکوئیت، شیرینی جات خامه دار، دونات، شکلات، چیپس و غذاهای سرخ کرده.

رژیم درمانی در نارسایی احتقانی قلب(CHF)

مصرف:رژیم غذایی در این مورد باید قابل هضم و شامل وعده های کوچک باشد و کربوهیدرات باید قسمت اعظم رژیم را تشکیل دهد و پروتئین به حداقل رسانده شود.همچنین چربی دریافتی باید کم باشد . . به منظور بهبود طعم غذا باید از سبزیجات معطر و ادویه جات ملایم استفاده شود.

منع مصرف:محدودیت مصرف سدیم.در اکثر موارد مصرف 2 گرم سدیم در روز توصیه می شود. اما بیماران مبتلا به درجات متوسط تا شدید نارسایی احتقانی قلب، به محدودیت بیشتری نیاز دارند

در مرحله ی اول : محدودیت شدید سدیم به میزان mg/day500 / با بهبود ادم gr/day1 / با توجه به روند بهبودی gr/day3 / محدودیت شدید سدیم برای تمام بیماران CHF ضروری نیست

در مراحل بعد: رژیم ها مصرف gr/day4 تا 6 سدیم می تواند رضایت بخش باشد.چربی های اشباع، چربی های هیدروژنه، غذاهای غنی از کلسترول و غذاهای سرخ کرده باید پرهیز شود

رژیم غذایی در بیمار قلبی مبتلا به فشارخون:

مصرف:پیاز، سیر، زنجبیل، ریحان، جعفری، کرفس، مارچوبه، سبوس گندم، مرکبات و سبوس جو کاهش دهنده ی فشارخون می باشند و ترکیبات طبیعی مانند پکتین و دانه های پسیلیوم (حاوی فیبر محلول) نیز کاهش دهنده ی فشارخون هستند.

فعالیت ورزشی منظم مانند پیاده روی سریع و یوگا و آرامش نیز کمک به کاهش فشارخون می کنند.

منع مصرف:بسته به شدت فشارخون، نمک مصرفی و تمام غذاهای حاوی نمک باید محدود یا کم شوند و باید از مواد غذایی غنی از چربی های اشباع هیدروژنه و کلسترول پرهیز شود. غذاهای تصفیه شده و آماده، قهوه ی صاف شده و قهوه ی دم کرده، نوشیدنی های غیرالکلی برای فشارخون مضر هستند. رژیم غذایی باید حاوی کربوهیدرات پیچیده و غنی از فیبر و آنتی اکسیدان ها باشند.